wandeling "Over Eyck en bloemen"

Over Eyck en bloemen is een exclusieve wandeling die kunst en natuur samenbrengt, onder leiding van een gids van Natuurpunt.

Locatie

Mariakerke 9030 Driepikkelstraat 32 Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen

Bijna zeshonderd jaar geleden voltooide Jan van Eyck de achttien panelen van het Lam Gods. Op dat meesterwerk staat een groot aantal planten en bloemen afgebeeld. Een natuurliefhebber die deze flora van dichtbij bekijkt, is verrast door de gedetailleerde weergave en de herkenbaarheid. En dat is ook een groepje natuurgidsen van Natuurpunt Gent niet ontgaan. Zij stelden deze exclusieve wandeling 'Over Eyck en bloemen' samen met een unieke mix van kunst en natuur. Je beleeft de natuurwereld en het landschap van nu en in de tijd dat het Lam Gods geschilderd werd. Je maakt kennis met de afgebeelde flora en krijgt uitleg over de achterliggende symboliek. Het Lam Gods zoals je het nooit eerder zag.

Praktisch

Doelgroep
Families
Voor wie?
Iedereen
Prijs
4.00

leden: 4 euro, niet-leden: 6 euro, kinderen jonger dan 4 jaar: gratis, tussen 4 en 14 jaar: 2 euro

Inschrijven

stuur een mailtje naar secretariaat@gezinsbond.gent met het aantal deelnemers van je gezin. Bij 25 deelnemers is de wandeling volzet. Bij grote interesse kan een tweede wandeling georganiseerd worden.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Deelnemen

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten